PORVOO THAIBOXING CLUB / SITYODTONG FINLAND

www.porvoomuaythai.com
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Salikilpailut

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
karikari
Admin
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 77
Join date : 17.03.2010
Paikkakunta : Porvoo

ViestiAihe: Salikilpailut   Su Maalis 21, 2010 7:57 pm

Mitkä ihmeen salikisat? confused

Salikisoja Suomessa järjestävät Suomen Muay Thai Liiton jäsenseurat. Nimensä mukaan salikisat järjestetään järjestävän seuran toimesta omalla salillaan. Kilpailuihin saavat osallistua kilpailulisenssin ja vakuutuksen maksaneet ottelijat, joiden on kilpailuissa edustettava jotakin SMTL:n jäsenseuraa. Valmentajilta saa apua vakuutus- ja lisenssi asioissa, sekä muissa kilpailuihin liittyvissä asioissa. Salikisat on helppo keino aloittaa kilpailu-ura ja kartuttaa kisakokemusta, kokeneemmille ottelijoille hyvä tapa saada otteluita.

C-luokan ottelu, eli tekniikkamatsi
C-luokka on amatöörien perusluokka. Otteluiden kesto on 3x2 minuuttia minuutin mittaisin erätauoin. Ottelijat käyttävät aina käytettävien suojien lisäksi kypärää, rintapanssaria sekä säärisuojia. Tyrmääminen on kielletty, jos tahaton tyrmäys tapahtuu, ottelu arvostellaan siihen asti. Tasoitusottelut käydään vain tässä luokassa.

Tekniikkaotteluita ovat kaikki ne ottelut, joissa otellaan 3x2min. täysin varustein. Ottelussa on tekniikan pysyttävä ”kasassa”, joten voimaa on rajoitettava. Kehätuomari valvoo, että ottelu pysyy tasaisena ja antaa ottelijoiden ottaa kontaktia reilummin mikäli molemmat ottelijat pystyvät ottelemaan tasaisesti ja ottelutekniikat pysyvät ”kasassa”. Tekniikkaotteluissa on tyrmääminen kielletty ja mikäli ottelija yrittää hakea tyrmäystä on kehätuomarilla oikeus huomauttaa, varoittaa ja keskeyttä ottelu mikäli ottelija ei tottele ohjeita. Tahattoman tyrmäyksen sattuessa ottelu arvostellaan siihen asti kunnes keskeytys tapahtui.

Tasoitusottelu on ottelu, joka on tehty sopivan vastustajan puutteen vuoksi. Tällöin ottelijoiden välinen taito-, kokemus- tai painoero on liian suuri, etteivät ottelijat voi otella tasaväkisesti. Kilpailunjärjestäjä merkitsee ottelulistaan ottelun perään ”TASOITUS”, jolloin ottelijat tietävät, että kyseessä on tasoitusottelu. Ottelussa kokeneempi tai painavampi ottelija joutuu ottelemaan siten, ettei toinen ottelija joudu epäedun vuoksi alakynteen. Kehätuomari ohjaa kontaktin kovuutta ja voi tarvittaessa keskeyttää ottelun, jos painavampi tai kokeneempi ottelija ei tottele komentoja. Tasoitusottelut päättyvät aina tasapeliin.

B-luokan ottelut, eli kokeneemman amatööriluokan ottelut
B-luokka on amatöörien kokeneempi luokka. Otteluiden kesto on 5x2 minuuttia minuutin mittaisin erätauoin. Varustvariaatioine on joko a) kypärä, rintapanssari ja säärisukat b) säärisukat c) ei (ylimääräisiä) suojia. Naisten pidettävä rintasuojaa, jos otellaan ilman panssaria.


Aina käytettävät suojat?
Suomessa aina käytettäviä suojia ovat alasuojat, hammassuojat ja amatööriotteluissa kyynärpääsuojat

Kaikkea ei tässä ollut mitä halusin tietää??
Voi kysyä, jos jokin asia jäi askarruttamaan tai on muuten vaan kerrottu epäselvästi.

_________________
Hiki säästää verta!
Takaisin alkuun Siirry alas
http://porvoomuaythai.foorumini.com
 
Salikilpailut
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
PORVOO THAIBOXING CLUB / SITYODTONG FINLAND :: Muay Thai :: Kilpailut :: Salikilpailut :: Salikilpailut-
Siirry: